Hoe is je passie voor orthomoleculaire geneeskunde ontstaan?

Tijdens mijn promotieonderzoek werd mijn eigen dochter ziek. Ik zat toen aan de andere kant van de tafel en had veel vragen over wat ik als ouder zelf kon doen om de gezondheid van mijn dochter te ondersteunen. Op deze vraag had de kinderarts geen goed antwoord. Ik wilde als arts en als moeder meer weten over voeding, leefstijl, vitaminen en mineralen. Zo kwam ik uit bij de orthomoleculaire geneeskunde.

 

Wat zou elke gezondheidsprofessional moeten weten volgens jou?

Dat klachten of symptomen een manier zijn van het lichaam om te vertellen dat iets dat iemand doet niet werkt voor zijn of haar lichaam. Het is zoeken naar die onderliggende oorzaak en dat aanpakken.

 

Welke vraag stellen therapeuten het vaakst aan je?

Of er een behandelprotocol is dat ze kunnen gebruiken. Maar helaas is er geen one size fits all benadering. Het is samen zoeken met de cliënt wat de beste keuze is voor hem of haar, het liefst ook onderbouwt vanuit de wetenschap.

 

Wanneer rijd je aan het einde van de dag tevreden naar huis?

Inmiddels rijd ik niet meer naar huis maar kan ik lopen of fietsen. Heerlijk vind ik dat. Een tevreden gevoel heb ik als ik mensen iets verder heb mogen helpen in hun zoektocht naar gezondheid. Dan kan zijn door een concreet advies, maar ook door een mooi gesprek.

 

Welke opleidingen heb je zelf gevolgd?

Na mijn opleiding Geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heb ik promotieonderzoek gedaan naar kinderen met functionele darmproblemen zoals obstipatie en fecale incontinentie. Tijdens dit promotietraject raakte ik geïnspireerd om mezelf te gaan verdiepen in orthomoleculaire geneeskunde en het darmmicrobioom.

 

Wat doe je naast doceren nog meer?

Ik werk in mijn eigen praktijk Mind Your Gut in Amsterdam. Daarnaast ben ik mama van 3 meiden, houd ik van koken en buiten in de natuur zijn. En eigenlijk is studeren of wetenschappelijke artikelen lezen ook wel een beetje een hobby van mij.

 

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik mijn hart gevolgd ben en gekozen heb om te gaan werken in mijn eigen praktijk.

 

Wat is je droom?

Mijn droom is dat de reguliere en complementaire geneeskunde nog meer mogen samenwerken, en gebruik mogen maken van elkaars sterke kanten.